Актьорът Христо Мутафчиев се бори за живота си след инсулт

Днес ще събудят актьора Христо Мутафчиев, който бе опериран в  МБАЛ „Св. Иван Рилски" , след като получи инсулт по време на снимките на филма "Миграцията на паламуда" в Поморие. Операцията продължи 4 часа и приключи успешно. Състоянието му е стабилно, съобщиха от болницата.

„Днес по обед ще събудим Христо Мутафчиев", съобщи д-р Стефан Джендов, ръководител на отделение в болницата пред БГНЕС. „Следващите дни са най-критични, ще видим в какво състояние ще е мозъкът и съзнанието му", каза той. Утежняващо за неговото състояние се оказали някои негови, „нелекувани болежки" и особено хипертонията му.

Хематомът в мозъка му е бил много голям, но благодарение на бързата намеса и професионализма на лекарите е направено всичко възможно да бъде предотвратено най-страшното и той е бил отстранен.

През изминалата нощ председателят на съюза на артистите бе на командно дишане, лекарите са следили ритъма на сърцето му, пулса и други показатели. Ще се наложи след 10-15 дни да се проведе рехабилитация, смята лекуващият екип.

Христо Мутафчиев е един от най-обичаните ни театрални и филмови актьори. Той е председател на Съюза на артистите от 2005 г. Той е човекът, който създаде т.нар. здравен фонд към Съюза в помощ на болни артисти.