Ивайло Христов за създаването на собствен бизнес в "Часът на идеите"

Ивайло Христов е предприемач, лектор, вдъхновител и страстен почитател на българската природа и днес той ще се разпише в "Часът на идеите".
 
През последните години се занимава със стартиращи бизнеси. Има две компании зад гърба си. Помага на няколко други стартиращи компании, от време на време води семинари и лекции на предприемачески теми. Сега изгражда предприемаческата организация Lab08. Тази година е един от лекторите в предстоящaтa конференция UPVentureWeek. Носител е на наградите ”Млад предприемач на годината“ за 2010 от Juniour Achievement Bulgaria. Също и “Next Generation предприемач“, което е конкурс на в. Капитал. 
 
Ще го цитираме, още преди да сме направили своето интервю с него: "Често правя следната аналогия. Създаването на собствения бизнес е като да управляваш собствен сателит. Трудното е да изведеш сателита в орбита. Не, че веднъж като е в орбита няма грижи и проблеми. Има си грижи и трудности винаги. Но ужасно трудната част е да изстреляш спътника в орбита. Изисква се много енергия. Ракетата Atlas V за извеждане на сателити в орбита излита с над 300 000 кг. ракетно гориво."
 
Как да преодолеем гравитацията в това, с което сме се захвалнали, как се раждат идеите и как да ги изстреляме на високо? Това и още десетки въпроси ще задаваме днес на Ивайло Христов. Пийте вода от извора днес, между 15 и 16ч., само в ефира на Радио FM+.

Свързани новини

Александър Ангелов представя ЗарядBOX

05.05.2017

"Работилница за репортери" ни гостува

10.04.2017

"Часът на идеите" с DigiMark

24.01.2017

“JA Startup” сбъдва студентски мечти

23.01.2017

"Часът на идеите" ви кани в "Kлуб 24"

10.10.2016