Катрин Мидълтън е най-добре облечената британка

Херцогинята на Кеймбридж Катрин Мидълтън (Catherine Middleton) оглави класацията на сп. "Харпърс Базар" за най-добре облечената жена във Великобритания.

Кейт, която беше облечена в прекрасна сватбена рокля на дизайнерката Сара Бъртън от модна къща "Александър Маккуин", когато се омъжи за принц Уилям на 29 април, беше избрана заради умението й да комбинира дизайнерски дрехи със спортно-елегантно облекло.


"Тя ни предостави най-вълнуващия моден момент на годината, ако не и на века", заяви главната редакторка на "Харпърс Базар" Луси Йеоманс във връзка със сватбената рокля на Катрин.

Журито избрало 20 жени, които продължават да представят британския стил, който е едновременно елегантен и непредсказуем. Неотдавна Катрин беше поставена на седмо място в класацията на най-добре облечените жени в света на сп. "Пийпъл".

В топ 10 на най-добре облечените британки според "Харпърс Базар" след херцогинята на Кеймбридж се нареждат Флоранс Уелч, Андреа Райзбъроу, Кейт Мос, Тилда Суинтън, Кийра Найтли, Стела Макартни, Фиобе Фило, Алекса Чънг и Ливиа Фирт.