Свети Валентин струва 200 лв.

14 февруари ще струва на влюбените тази година около 200 лв., показа проверка на actualno.bg. 

Най-предпочитаният подарък за Свети Валентин е романтична екскурзия до някой от зимните български курорти с включен СПА пакет.  За цени между 100 и 200 лева родните туристически агенции предлагат нощувка със закуска, празнична вечеря с програма, ползване на СПА център, както и много други отстъпки в цените. 

Въпреки кризата, от бранша са категорични, че през последните 2 години хотелите на връх празника на влюбените са пълни.  Двойките са привлечени от възможността да си подарят романтика в релаксираща обстановка, вместо да харчат пари за плюшени играчки, скъпо бельо и маркови парфюми. 

Промоционални оферти за екскурзии в съседните Гърция и Турция също изглеждат апетитно за влюбените гълъбчета. За цени от около 300 лв. може да си подарите няколкодневна разходка до Истанбул или да посетите някой от морските гръцки курорти.  Разбира се, не липсват и по-екзотични предложения, като и цените им отговарят на същото определение. 4-дневна романтика в Париж би ви струвало около 1500 лв., заедно със самолетния билет, а за 1300 лв. може да се насладите на романтиката на Рим. 

14 февруари е първоначално стар римокатолически празник в чест на Св. Валентин, той вероятно започва да се свързва с романтичната любов през Средновековието. На този ден още през 14 век започва да става традиция влюбените да засвидетелстват чувствата си един пред друг.