Брад и Анджелина посетиха бежанци в Босна

Холивудската двойка Брад Пит и Анджелина Джоли пристигна на изненадваща визита в Босна и Херцеговина и посети няколко места, където живеят бежанци.

Бранджелина бяха в бежанския център Сплавище в град Горажде, съобщи ТАНЮГ.

Според босненското национално радио двойката посетила две семейства бежанци там, които цели 15 години след края на войната не могат да се върнат по домовете си.

Безработна майка, чието име не се съобщава, разказва пред радиото за срещата си с холивудския актьор: "Бях изненадана, когато го разпознах. Не можах да кажа нищо, онемях. Той се приближи и стисна ръката ми.

Той също се изненада, когато му казах, че знам кой е и бе потресен от личната ми история. Даде ми пари".

Според босненската агенция ФЕНА целта на звездното посещение е била да обърне общественото внимание върху нуждите на хората, настанени в колективни центрове.

След посещението в Сплавище следващата дестинация на Пит и Джоли вероятно ще бъде Сребреница.

Двойката пожела визитата да премине при пълна дискретност. Двамата са пристигнали вчера късно след обяд с частен самолет в Сараево от Венеция, където Джоли снима нов филм с Джони Деп. Децата им не са с тях.

Според босненски източници след Босна и Херцеговина двамата ще заминат за Дубровник.

Джоли, която бе обявена от сп. "Форбс" за най-влиятелната знаменитост в света, е посланик на добра воля на ООН за бежанците от 2001 г. насам.

Разгледайте уникални снимки на Анджи на едва 15 години тук