Стинг стартира турне с Кралският симфоничен оркестър

Стинг готви американско турне с Кралския симфоничен оркестър в Америка.

То ще стартира на 2 юни във Ванкувър, ще премине през Северна Америка , а гвоздеят в програмата ще бъдат няколко концерта в Метрополитън Опера в Ню Йорк.

Стинг коментира, че е много забавно да прави от рок песните си  симфонична музика. Оркестърът се забавлява, а публиката ще е доволна, сигурен е певецът. Маестрото на Кралския симфоничен оркестър, Стивън Меркурио в момента подбира репертоара от 40 песни на Полис и Стинг. За щастие певецът планира да направи и филм от концертите. Това е шанс и за феновете на Полис у нас да ги чуят в съвсем нова светлина, а като се има предвид екипа застанал зад проекта, това ще бъде приятна изненада!


Извън симфоничния си проект, Стинг подготвя и благотворителен концерт на семейната му фондация за спасяването на горите по света. Концерът ще бъде в Ню Йорк и ще събере отново Лейди Гага и сър Елтън Джон. „ В момента Лейди Гага е навсякъде. Заложихме на нея и очакваме да видим какво ще стане. Тя е най – голямата звезда в момента, но продължава да се весели. Нали в това е въпросът?”  разсъждава Стинг.