"Приятелство без край" за Гого от Тоника

Най-известните имена на българската естрада подкрепиха с благотворителен концерт своя колега Гого от вокалната група “Тоника”.

Първи от сцената на зала 1 на НДК призив за помощ за набирането на средства за лечението на Гого отправиха Богдана Карадочева и Стефан Димитров с песента “Дано”. Те бяха последвани от великолепните изпълнения на триото “Бо-Бо-Бо”, Стефка Берова, Мустафа Чаушев, Мая Нешкова, Кичка Бодурова, Илия Ангелов.

Истинска радост за публиката предизвика включването в концерта на примата на българската естрада Лили Иванова, с чието изпълнение завърши и първата част на концерта, който се проведе под наслов “Приятелство без край”.

Концертът в подкрепа на Георги Наденов-Гого се провежда по идея на Михаил Белчев. Във втората част се включиха още от най-великите имена българската естрада – Петя Буюклиева, Васил Найденов, Панайот Панайотов, Михаил Йончев, Христо Кидиков, Веселин Маринов, Маргарита Хранова и много други.

Голяма прегръдка от сцената на зала 1 на НДК изпрати за него и Йорданка Христова. „Ева и Гого, кураж, скъпи мои бургаски приятели!”, обърна се към двойката на „Тоника” поетът-драматург Недялко Йорданов след изпълнението на своята песен „Не умирай, Любов”. Триото Ваня Костова, Роси Кирилова и Мими Иванова пък вдъхна кураж на Гого с великолепната си песен „Приятелство се подарява”.

Концертната вечер бе украсена и от участието на редица дуети – „Ритон”, Милица и Асен, Михаил и Кристина Белчева, „Шик”, Орлин Горанов и Марияна Попова.

Кулминацията на концерта естествено бяха песента „Един неразделен клас” в изпълнение на тримата членове на Тоника – Ралица, Милица и Драго и песента „Здравей, как си приятелю”, в изпълнение на всички музиканти, участвали в концерта. Цветя в края му поднесе лично министърът на културата Вежди Рашидов. „Аз мога да кажа за себе си, че съм наистина един щастлив човек”, обърна чрез видеозапис към публиката си самият Гого. /БГНЕС

Дарение за лечението на Георги Найденов можете да направите, като изпратите SMS с текст DMS Gogo на номер 17 777 за всички мобилни оператори. Цената му е 1,20 лева с ДДС.
На името на изпълнителя е открита и банкова сметка:
BG73 UNCR 7630 1059 6950 20