Кейти Пери пуска летен хит

Новият сингъл “California Gurls” на Кейти Пери от днес атакува радио ефира и е достъпен за дигитална продажба по целия свят.

Новият трак е свежо продължение на закачливия звук на Пери и идва след нейните номер 1 чарт разбивачи “I Kissed A Girl”, “Hot N Cold” и “Waking Up In Vegas” от албума "One of the Boys". Чуйте го...

Родената в Санта Барбара Пери се вдъхновява да напише “California Gurls”, докато гледа приятелите си да полудяват на парти на парчето на Jay-Z, поздрав към Ню Йорк, “Empire State of Mind.” “Всички танцуваха с питие в ръка и си помислих "Не сме в Ню Йорк, ние сме в Ел Ей! Ами Калифорния? Ами всички приятелчета от тук, с джинчето и тоника, палмичките и тенчето?Искам хората да си купят билет за Калифорния в момента, в който чуят парчето!” , разказва Пери.

И понеже не е много редно да се напише парче, в което да се пее за джин и тоник без Snoop Dogg, Пери се свързва с рап иконата, който се включва с неподражаемите си вокали в “California Gurls.” ““Snoop е самият Уест Коуст”, казва тя.

“California Gurls” е просто хапка, за да предвкусим онова, което предстои, когато Кейти издаде своя съвсем нов албум Teenage Dream, който ще излезе от Capitol Records на 24 август в Щатите и Канада и на 30 август в целия останал свят, включително и България. На нашия музикален пазар албумът ще бъде издаден от Анимато Мюзик.