Да помогнем на Пеци Гюзелев!

Малко над 10 000 долара не достигат на китариста на Щурците, за да може да си позволи скъпо и животоспасяващо лечение в Лос Анджелис.

Музикантът отдавна крие от близките и колегите си за проблема, успявайки да събере 100 000 долара, колкото е предварителната информация за цената на операцията. Скоро обаче се оказало, че цената е по-скъпа и едва тогава Пепи споделя с нищо не подозиращите околни проблема. Сумата, която трябва да събере, за да може да замине, сега е около 10 730 долара.

Гордост или скромност обаче спират музиканта дълго време да обяви нуждата си от помощ публично. Едва тези дни близките му го убедили, че е лудост да рискува всичко заради толкова малка сума (в сравнение с вече наличната) и да не успее да замине на лечение. Виж видео с цялата история.

В края на май Пеци Гюзелев заминава за клиниката в Лос Анджелис. Процедурите ще траят около месец и надеждата на изпълнителя е възстановяването му да бъде 100%. Над 80 песни остават на изчакване докато се върне, за да може да им обърне внимание, споделя изпълнителят.

Лидерът на Щурците, Кирил Маричков обясни, че състоянието на китариста няма да му попречи да излезе на сцената на на 21 май, на безплатен концерт в Пазарджик. Нека помогнем на един от най-талантливите български музиканти да продължи да ни радва още дълги години!

За целта има създадена facebook група, а ето и банковата сметка на Щуреца: ProCredit Bank BG41 PRCB 9230 1030 6453 17