Боно е изписан, имало опастност от парализа

Боно, фронтменът на знаменитата ирландска рок-група U2, бе изписан от болницата в Мюнхен, където му беше направена спешна операция на гърба. След изписването си певецът ще се завърне в родната Ирландия, за да се възстанови напълно в домашни условия.

Боно беше приет в отделението по неврохирургия в мюнхенска болница, след като се нарани по време на подготовката на предстоящото световно турне.“Тази операция беше единственото лечение за пълното му възстановяване, като се избегнат рисковете от парализа“, обясни неврохирургът Йорг Тон .

По-късно днес от групата обявиха, че отменят изявата си на тазгодишното издание на фестивала Glastonbury и отлагат общо 16 концертни участия в САЩ.

"Съкрушен съм. Ние страшно много искахме да бъдем там и да направим нещо наистина специално - дори написахме песен за фестивала", коментира Боно.


Организаторът на Glastonbury Майкъл Ивис (Michael Eavis), който е разговарял по телефона с музиканта заяви:

"Oт разговора ни стана напълно ясно, че U2 наистина много съжаляват. Те са искали да свирят толкова много, колкото и ние искахме да ги гледаме. Засега не можем да коментираме евентуални рокади в афиша на Glastonbury за 25 юни вечерта. Можем просто да пожелаем на Боно от сърце скорошно и пълно възстановяване."

Ирландската група отложи и всичките си концерти в периода 3 юни -19 юли на територията на САЩ за идната 2011 година.

По материали на avtora.com