Lena Meyer с песента „Сателит” спечели "Евровизия 2010"

Германия спечели 55-то издание на "Евровизия 2010" с песента "Сателит на Лена Майер.

19-годишната певица е била напълно неизвестна дебютантка, когато се явява на конкурса в родината си и печели правото да я представлява на финала, коментира "Ройтерс".

Тази година конкурсът се състоя в Осло, Норвегия. Финалистите бяха Грузия, Украйна, Турция, Израел, Ирландия, Кипър, Азербайджан, Румъния, Армения и Дания, Босна и Херцеговина, Молдова, Русия, Гърция, Португалия, Беларус, Сърбия, Белгия, Албания и Исландия.

Великобритания, Франция, Германия, Испания и Норвегия участваха във финала по право. България, представлявана от Миро с песента "Ангел си ти", не успя да достигне до финала.

Вижте в Галерии снимки на победителката.



Появявайки се пред медиите с тениска с номер 1 Лена заедно с немските журналисти няколко пъти изпя "Ich liebe Deutschland", след което поздрави съотечествениците си с победата в 55-то издание на песенния конкурс. “Искате да знаете какви са моите чувства: шок! Мисля, че това е невероятно. Истински щастлива съм. Това е много голямо събитие в живота ми. Това е пълно безумие“, призна изпълнителката на победилата песен “Сателит“.
Въпреки вълнението от победата Лена Майер-Ландрут споделя, че “победата е много добра, но не е целият живот“. “Това е прекрасно но, извинете, е само част от живота. Разбира се, точно сега съм щастлива и радостна, но у мен има друга част от моя живот, и аз не мога да кажа какво ще бъде с нея и с мен след година“, споделя довчерашната никому неизвестна аматьорка и днешна звезда.

Тя отбеляза, че още не й е известно в кой точно германски град ще се проведе следващото издание на песенния конкурс през 2011. След като съобщи, че тя и делегацията от страната й ще празнуват цяла нощ, а на следващия ден отлитат за Хановер, тийнейджърката направи снимки на фона на символа на “Евровизия-2010“ с наградата в ръка. “Това е най-щастливата ми усмивка“, каза пред фотографите победителката, разглеждайки кристалния микрофон.

Тя е сред най-младите участници в конкурса – навършва 19 години след “Евровизия“. В детството си се занимава усилено с танци – от балет до хип-хоп, няма нито музикално, нито вокално образование. На конкурса изгряващата звезда изпя песента “Сателит“, в която се пее, че заради любовта може да си направиш нова прическа, да си купиш ново синьо бельо и да си лакираш ноктите на краката.