Невена Гачева - лицето на Радио FM+ с моноспектакъл. Гледайте го.


 

Лицето на Радио FM+ за 2010г. - Невена Гачева ще изнесе моноспектакъл, с художествената подкрепа на Валентин Ганев.

21 век - глобализация, тероризъм, iTechnologies, свят без „граници” – проект-модел на противоречивата междукултурна същност и идентичност на всеки 'гражданин към света'!

Спектакълът, разказва историите на осем съвременни Шехерезади и една американка. Но това е само фабулната рамка на пиесата останалото е психологическа провокация към зрителя със средствата на съвременната фактология на историческата действителност.

Историите на тези девет жени, са историите на девет личности, имащи идентични мечти, чувства и цели с тези на всяка една жена независимо от произхода й, националността й, възрастта й, религиозните й предпочитания.


Рецензия от Илко Димитров - писател:

Да създаващ общ контекст, докато правиш уникален детайл; да виждаш от дистанция, докато си вътре – това е трудна игра, която трябва да играеш с воля, но и със  съпричастие! Невена Гачева прави всичко това - витална, сериозна, флиртуваща в една интимна, мека атмосфера, но много технична.

Моноспектакълът не позволява да се разсейваш, да пропускаш моменти, не позволява хитруване с други актьори, защото на така наречената сцена има само едно лице, което прави залата да бъде пълна също само с едно лице, оставено само на себе си между оставените сами на себе си други лица. „Деветте страни на желанието” на Хедър Рафо застава срещу тебе и ти говори, гледайки те право в очите. По-точно, обгражда те настойчиво, но не заплашително, докато застанеш неподвижно, съсредоточен около неподвижния си духовен център, който Рафо показва на всеки един в тъмната зала. Наистина трябва да има какво да кажеш, когато се държиш така!