Хит-микс с най-добрите песни на Кайли през годините - ВИДЕО

Кайли Ан Миноуг е родена на 28 май 1968 година в Мелбърн, Австралия. Преди да стане голяма международна звезда, тя заедно със сестра й̀ Дани след училище са водени от свръхамбициозната си майка, която е бивша балерина, по всевъзможни кастинги.


За разлика от майка й, бащата на Кайли предпочитал да се занимава с професията на счетоводител и слабо се вълнувал от “пайетите”, както се изразяват в едно популярно издание. Малката Кайли бързо е забелязана от режисьорите и още на 11 години се снима в  тв сериал “Skyways”, последван от успешния “Тhe Sullivans”, на чиято снимачна площадка среща небезизвестния Джейсън Донавън.

През 1984 година Кайли играе ролята на Шарлот в сериала “The Henderson kids”, след който следва не особено успешния “Zoo family”. На 15 години младата звезда печели първата си статуетка Logies (австралийският еквивалент на Emmy). След 17-ия си рожден Кайли решава да напусне учлище, за да се посвети изцяло на актьорската професия. Печели ролята на Шарлийн в сериала “Съседи” (втората ѝ среща с Джейсън Донавън).

Оттук кариерата̀ й тръгва стремглаво нагоре, като печели отново Silver Logies за най-популярна актриса в Австралия и за най-популярен персонаж. Актьорската професия обаче е само една малка частица от таланта на прелестната австралийка. През 1987 година на благотворителен концерт Кайли и останалата част от екипа на “Съседи” са извикани на бис и тъй като нямат нищо предвидено, звездата предлага да изпълни любимата си класика “The Loco-motion” на “Little Eva”.
Импровизацията предизвиква огромен фурор и веднага Кайли получава предложение да я запише, като сингълът се продава в рекорден тираж по света и остава в чартовете седем седмици на първо място.

Спечелила си популярност, Кайли подписва договор с британските композитори и продуценти Сток, Ейткън и Уотърман (Stock, Aitken & Waterman) и представя редица световни хитове. Популярността на Кайли обаче започва да спада в началото на 90-те, което я кара да се отдели от Сток, Ейткън и Уотърман през 1992. Следващите няколко години тя се опитва да се наложи като независим изпълнител и композитор, дистанцирайки се от по-ранните си творби.

Въпреки широката публичност на проектите й̀, албумите на Миноуг не успяват да привлекат достатъчно почитатели и дават най-лошите продажби в кариерата ѝ.

През 2000 г. тя възвръща славата си на поп-денс изпълнителка и става известна с провокативните си музикални клипове и скъпоструващите си концерти. Кариерата на Кайли Миноуг е една от най-дългите и най-успешните в съвременната поп-музика както в Европа, така и в Австралия. Тя е се нарежда сред най-известните личности и секссимволи на своето поколение. След като ранната й кариера е отричана от много критици в Австралия, сега Миноуг е хвалена за постиженията си.

Сексапилната блондинка дори държи рекорд за най-високи продажби на билети за концерт на изпълнителка и има 9 песни, станали номер едно в класацията за сингли ARIA.

Вижте в Галерии снимки на Кайли Миноуг през годините.