Ринго Стар навършва 70 години

Днес барабанистът на легендарната група „Бийтълс" Ринго Стар навършва 70 години.

В редакционен коментар "Таймс" изразява недоумението си, че той все още не е носител на рицарска титла като колегите си сър Пол Макартни, сър Елтън Джон и сър Том Джоунс. За близо 50-годишна кариера като член на Бийтълс  и като самостоятелен музикант Ринго Стар е издал десетки албуми, спечелил е няколко награди "Грами" и дори малка планета е кръстена на негово име.


Ринго Стар, с рождено име Ричард Старки, е роден на 7 юли 1940 г. в Ливърпул, Обединеното кралство. Става член на рок групата Бийтълс на 16 август 1962 г, заемайки мястото на Пийт Бест на ударните инструменти.
Преди да се присъедини към Бийтълс той е барабанист на Rory Storm & the Hurricanes от 1959 до 1962. Двете банди често се срещат в Ливърпул и така Ринго прави контакт с Джон Ленън, Пол Маккартни и Джордж Харисън.

Ринго ще чества юбилея си в Ню Йорк. Сутринта той ще организира частно парти в "Хард рок кафе" на "Таймс скуеър". Вечерта Стар ще изнесе концерт в "Рейдио сити мюзик хол" заедно с групата си "Ол Стар", включваща музиканти като Едгар Уинтър, Гари Райт и Рик Деринджър.
А ето и посланието на Ринго Стар: "Където и да сте по света - в Ню Йорк, Париж или Лондон, моля ви, вдигнете два пръста в знака на победата и кажете "Мир и любов".