Натали Коул изнася своя първи концерт у нас

Тази вечер Натали Коул ще изнесе своя първи концерт в България. В зала 1 на НДК тя ще представи последния си албум, който включва нейни интерпретации на песни на Нат "Кинг" Коул, Франк Синатра, Лена Хорн, Сами Дейвис Джуниър и Пеги Лий.

Натали Кол започва певческата си кариера едва на 6-годишна възраст, когато за първи гласът й е записан за коледния албум на баща й. На 11 години Натали се качва самостоятелно на сцената.

Експериментирайки с аренби и соул звучене, тя за кратко време прекрачва от сцената на малкия клуб до подиума на наградите "Грами". През 70-те години дъщерята на вече покойния Нат "Кинг" Коул сама си извоюва прозвището "кралицата на соула".

През 1991 г. Натали издава албума "Unforgettable... With Love", съдържащ нейната интерпретация на 22 песни на Нат "Кинг" Коул и пиано акомпанимента на чичо й Айк Коул. От албума са продадени 7 милиона копия, а певицата е отличена с няколко награди "Грами".

В последните няколко години Натали се бори със здравословен проблем – бъбречната недостатъчност вследствие на болестта Хепатит C. Певицата търси причината за заболяването в периода, когато е била зависима от наркотици. В интервюта тя посочва известността на родителите си и високите очаквания към нея като причина за зависимостта си от наркотиците, а сина си Робърт Янси като причината да се бори с проблема.

През изминалата година Натали Коул претърпя бъбречна трансплантация. Тя не спря да изнася концерти по цял свят непосредствено преди и веднага след операцията, изпълнявайки парчета от последния си албум "Still Unforgetable".