Изтеглете си карта за Spirit of Burgas - тук

7 входа за фестивалната зона на Spirit of Burgas са една от мерките за сигурност, предприети тази година, пише 24 часа. Феновете на най-голямото музикално събитие по морето ще имат за първи път възможност да избират местата за влизане. Досега билетите се късаха само на едно.

С отделните пропуски за медии и хора с увреждания входовете всъщност стават 7. Така шансът да се избегнат опасните струпвания на фенове е много по-голям, обясняват организаторите.

Община Бургас се е погрижила да отцепи доста солидна зона около фестивалното градче за безплатно паркиране. Тя е между пристанището и бул. "Булаир". На нея могат да оставят автомобилите си, без да се притесняват от паяци, повече от 2000 притежатели на билети за суперсъбитието.

Строгите мерки за сигурност се отнасят и за къмпинга на фестивалното градче. Той ще бъде отворен в 12 ч на 13 август. За него има отделен вход. На територията му внасянето на стъклени бутилки не е позволено. Ако охраната прецени, че вещи от багажа са опасни, те могат да бъдат конфискувани. Оръжието и професионалната снимачна техника са сред абсолютно забранените.

Ще има и по-стриктен фейсконтрол - лицата със съмнително поведение ще бъдат претърсвани и евентуално предавани на органите на реда. Феновете под 18 г. ще имат достъп само с родител, който е подписал декларация на входа.

Ще има "24 -часова зона", където служители ще дават информация. Там ще дежури и медицински екип.

Пет от 7-те сцени са на плажа, обърнати към морето. Хедлайнерите на Main Stage - The Prodigy, са били възхитени, когато разбрали, че ще пеят до самия пясък, досега не са имали такъв случай.

Домакините имат особена слабост към JAZZ & BLUES STAGE, тъй като за поредна година нейн промоутър е Михаил Куцев, представител на община Бургас на фестивала. JAZZ & BLUES STAGE е първата, на която феновете ще попаднат, след като влязат в градчето през главния вход. Тя се намира на основната алея.

Тази година във фестивала ще се изявят много актуални български музиканти, които имат успешна кариера в други европейски държави, това е една от важните тенденции, казва Куцев.


ИЗТЕГЛЕТЕ КАРТА НА ФЕСТИВАЛА ТУК