Започнаха снимките на "Островът" с Летисия Каста - снимки

“Това е една съвременна история за двама млади хора, които като че ли трудно разбират как да бъдат заедно и трудно успяват и чрез някаква много дълбока трансформация на момчето се достига до това, че той открива как да обича”, разказа Камен Калев за новия си филм с работно заглавие "Островът”, чийто снимки започнаха днес рано сутринта в София, предаде  БГНЕС.

Филмът засяга много теми за съвременния човек и неговите проблеми, за това какво му пречи да общува и да е в баланс със себе си”, обясни той. Главната роля във филма е поверена на френския модел и актриса Летисия Каста - разгледай снимки тук. Калев обясни, че се е запознал с нея в Париж. Режисьорът призна, че любовната история в Островът е привлякла вниманието на актрисата.„Не е високият хонорар, със сигурност!

Летисия Каста не е минавала през кастинг, за разлика от партньора и,  датския актъор Туре Линдхарт, който е избран чрез кастинг режисьор от САЩ, правил последните три филма на Куентин Тарантино.

 Във филма ще участват още Бойка Велкова, Руси Чанев и Любен Дилов- син, както и банкер от Цюрих. Снимките ще продължат 8 седмици в България и една седмица във Франция, Париж, където всъщност започва историята във филма. Очаква се филмът да е готов през май месец следващата година. Работното заглавие е "Островът”, но това не е окончателно заглавие. Бюджетът на продукцията е  малко над 1 милион евро.

Директорът на Националния филмов център Александър Донев обясни, че става дума за българска история с универсални измерения. Както и в предишния филм на Камен "Източни пиеси" става въпрос за търсене на това “Кой съм аз? Какво правя на този свят? Какво искам да постигна? Камен Калев използва само най-високо ниво професионалисти, изтъкна Донев.