315 милиона долара на година взима Опра Уинфри

Отново Опра Уинфри оглавява  списъка на най-високо платените телевизионни звезди в САЩ с годишна заплата от 315 милиона долара, предаде Ройтерс. Листата е изготвена от сп. "Ти Ви Гайд".

В категорията за телевизионни водещи Уинфри заема първото място с годишно възнаграждение, което е по-високо от комбинираните заплати на следващите четирима души в списъка - съдия Джуди Шейндлин и Дейвид Летърман, които печелят съответно по 45 милиона долара и 28 милиона долара, Джей Лено с 28 милиона долара и Конан О'Брайън с 10 милиона долара.
 
Чарли Шийн е най-високо платеният актьор в телевизионна комедия. За участието си в хитовия сериал "Двама мъже и половина" той печели по 1,25 милиона долара на епизод. Втори по заплащане сред комедийните актьори е Джон Крайър, който за ролята си в същия сериал, получава двойно по-малко от Шийн - 550 000 долара на епизод.
 
В категорията за драматични актьори най-висока заплата - минимум 400 000 на епизод, печели Хю Лори, познат на зрителите с ролята на доктор Хаус в едноименния сериал.
Сред звездите от телевизионните риалити програми най-добре платен е водещият на шоуто "Американски идол" Райън Сийкрест, който печели 15 милиона долара.
Въпреки солидните чекове холивудските наблюдатели отбелязват, че през последните години заплатите на телевизионните звезди са намалели.