Род Стюърд очаква осмо дете и нов албум през октомври

Род Стюарт е категоричен, че осмото дете, което очаква, ще бъде неговото последно.

Рок ветеранът, който по-рано този месец съобщи, че 39-годишната му съпруга Пени Ланкастър очаква второто им дете, заяви, че е щастлив, че семейството му се увеличава, но призна, че се тревожи за разходите, свързани с издръжката на всичките си деца. "Много съм щастлив, но това дете ще е последното, не мога да имам повече деца, иначе ще трябва да ходя на турнета, докато стана на 90", сподели Стюарт, който има шест деца от предишните си връзки, както и четиригодишен син Алистър от Пени.

Музикантът научил новината за бременността на съпругата си, когато двамата празнували третата годишнина от брака им в Италия преди три месеца и след като я съобщил на останалите си деца, те били силно развълнувани. Въпреки че засега не е известен полът на детето, Стюарт разкри в австралийското предаване "Channel 9 News", че ако е момче, ще продължи традицията и ще му даде "келтско име".

Същевременно на 19 октомври излиза новият албум на Род Стюърд - FLY ME TO THE MOON - THE GREAT AMERICAN SONGBOOK, VOLUME V.  С 250-те милиона продадени албума и сингли, Род е един от най-успешните изпълнители на нашето време.
 
Clive Davis, основна креативна фигура в Sony Music Entertainment и продуцент на серията Songbook на Rod споделя “Volume V е супер свеж и Род никога не е звучал толкова добре, като ни представя класика след класика. Този албум съдържа съвсем нов елемент към феномена Songbook: не можеш да спреш да танцуваш. Вечерните партита по света никога няма да са същите.”
 
FLY ME TO THE MOON…THE GREAT AMERICAN SONGBOOK, Volume V финален траклист:
 
That Old Black Magic
Beyond The Sea
I’ve Got You Under My Skin
What A Difference A Day Makes
I Get A Kick Out of You
I’ve Got the World On A String
My Foolish Heart
Love Me Or Leave Me
September In The Rain
Fly Me To The Moon
On the Sunny Side of the Street
Moon River