HDSP:Лов на дребни хищници от днес е по екраните

Това е филм за младите. Мотото му "Филм за истинско приятелство" е много подходящо за обръщение към младите хора, израснали по време на прехода. Това казва Цветодар Марков, режисьора на най - новия български филм, който от днес е по екраните.

В ролите ще гледаме младите надежди на българското кино Мариан Вълев, Силвия Петкова, Владимир Георгиев, Яна Титова, Бойко Кръстанов и някои от изявените имена - Христо Шопов, Стефан Мавродиев, Людмила Сланева, Стефан Денолюбов и други.

Сюжетът на "HDSP: Лов на дребни хищници" разказва за Михаил (Владимир Георгиев) с прякор Лимката, който е влюбен безнадеждно, но има проблем с комуникацията с връстниците си. Той се запознава с група тийнейджъри и четиримата наивно решават да изкарат лесни пари. Младежите не подозират, че един непознат с тъмно минало и проблемно настояще ще преобърне живота им...
 
Филмът е заснет с дигитална кинокамера Silicon Imaging – същата, с която е сниман „Беднякът-милионер” на Дани Бойл, получил 8 награди „Оскар” през 2009 г. За първи път в българското кино се въвеждат такива технически иновации, споделиха от екипа. Част от постпродукцията е извършена в най-престижните европейски студиа Technicolor и Nordisk Film, а мастерирането на цифровия носител за кината – изцяло в България. 
 
Музиката във филма е на група „Остава” от албума „Rock’n’Roll Song Designer” и авторски композиции на Валерия Попова и Силвия Гълъбова.