"Източни пиеси" е нашето предложение за Оскар

Филмът "Източни пиеси" на режисьора Камен Калев е българското предложение за номинация за "Оскар" в категорията за чуждоезична лента.

Дали филмът ще попадне сред номинираните за "Оскар", ще стане ясно в началото на 2011 година. Досега най-големият ни успех за наградите на Американската киноакадемия е със "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" на Стефан Командарев. Той попадна в ТОП 9 на филмите, измежду които бяха избрани петте номинирани за отличието.В края на октомври миналата година "Източни пиеси" спечели голямата награда на международния кинофестивал в Токио.

"Източни пиеси" е дебютният игрален филм на режисьора Камен Калев. Правен е с не много пари, но с огромно желание. Проста история за живота на младите хора, разказана по простичък начин, основно с непрофесионални артисти.

В момента Камен Калев продължава със снимките на втория си игрален филм с работно заглавие  "Островът" . Той е с участието на Летисия Каста и други световни и български имена в киното. Доста по - мащабна продукция от дебютния филм на режисьора.  Новата лента на Камен Калев трябва да е готова през април 2011.