"Hard Knocks" на Джо Кокър е вече на пазара

Джо Кокър е едно от големите имена в музикалния бизнес повече от 40 години. Има издадени 21 студиини и 4 лайв албума.

Характерният му блусарски глас е негова запазена музикална марка. Продал е милиони копия от албумите си и песните му са се превърнали в хит сингли по целия свят. Носител е на награди Грами, Златен глобус и награда на Академията. Нещо повече: той е Офицер на ордена на Британската империя. Без съмнение, Joe Cocker е не само истинска музикална легенда, но и един от най-успешните и известни изпълнители през последните четири десетилетия. Въпреки множеството награди и милионни продажби, той продължава да симпатизира и да се идентифицира с онези, които не са били с късмет като него – аутсайдерите и пренебрегнатите. Продължава да не се смята за победител, който е постигнал всичко и доказва това и с новия албум, първи за Sony Music/Вирджиния Рекърдс, озаглавен “Hard Knocks”.    

“Прекарал съм повече време по улиците отколкото за образование”, обяснява 66-годишният британец. “Феновете, които са били около мен през всичките тези години вероятно ще разберат и заглавието на албума.” Но въпреки атмосферата, за която то намеква, почитателите на Cocker (които чакаха повече от три години този нов материал) не бива да се притесняват за някаква нова музикална посока. “Hard Knocks” е много повече поп ориентиран от предишните му албуми и особено от последният. “С Ethan Jones, когото обичам, създадохме ‘Hymn For My Soul’ през 2007, който беше почти ‘демо запис’. Не използвахме електроника и специални ефекти”, обяснява Joe Cocker.

За разлика от другите банди и артисти, които обикновено твърдят, че последното им музикално творение е най-доброто, Joe Cocker далеч не вярва в тези „глупости” и смята, че феновете сами ще отредят място на “Hard Knocks” сред останалите му албуми. Изпълнителят ще трябва да запази търпение да разбере реакцията на аудиторията до октомври, когато не само ще бъде издаден албума, но и ще тръгне на турне в Европа -  за пръв път от 2007 насам.

Концертните изяви винаги са били важна част от неговата работа, която Joe Cocker обича много. Освен представянето на песни от “Hard Knocks” на живо, той е подготвил и друга изненада за финовете си. “Има някои песни, които са успешни, но винаги съм пренебрегвал при шоутата си”, обяснява той. “Разбира се, винаги изпълняваме ‘You Can Leave Your Hat On’ и ‘Unchain My Heart’, но сега искам да прибавя и някои стари парчета като ‘Simple Things’ и ‘Tonight’.”

ТРАКЛИСТИНГ:
1.    Hard Knocks
2.    Get On
3.    Unforgiven
4.    The Fall
5.    So It Goes
6.    Runaway Train
7.    Stay The Same
8.    Thankful
9.    So
10.    I Hope

“Hard Knocks” е на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс / Sony Music Entertainment с медийната подкрепа на радио Star FM