Хулио Иглесиас пристигна в София ден преди шоуто си в НДК

Легендата на латино музиката Хулио Иглесиас вече си почива в хотел Кемпински Зографски за концерта на 12 октомври в зала 1 на НДК. Сякаш Хулио върви по добре утъпканите стъпки на сина си Енрике, тъй като и младата звезда само преди две седмици преспа в президентския апартамент на хотела.

Не се съобщават много подробности за желанията на звездата по време на престоя му в София. Знае се, че Хулио пристига с 25 човека екип, и че нашата страна е единствената на Балканите, в която певеца ще изпълни песните от албума си "Звездна нощ", но и най - големите си хитове. Билетите за шоуто отдавна са изчерпани. По неизвестни обстоятелства пропадна предвиденото шоу във Варна, но пък концертът в НДК се очертава да бъде специален, тъй като е на националния празник на Испания.

За 42-годишната си кариера Хулио Иглесиас е изнесъл повече от 5000 концерта в 600 града по целия свят. Той е пял и записвал на най-много езици в историята на музиката - 20, информира официалният сайт на латино звездата. Иглесиас е продал над 300 милиона копия от своите 79 албума. Правил е  дуети с известни изпълнители като Франк Синатра, Стиви Уондър, Уили Нелсън, Даяна Рос, Доли Партън,  Пласидо Доминго, Стинг.

Хулио Иглесиас гостува в България за четвърти път. (сн.Reuters)