Ричард Маркс изнесе акустично шоу пред българската публика

Американската супер звезда Ричард Маркс успя да създаде интимно пространство между себе си и публиката в зала 1 на НДК още с появяването си на сцената в тъмно винено с три китари и един роял, предаде БГНЕС.

Дори традиционното "Здравей България" и "Благодаря", казано от почти всеки гостуващ изпълнител прозвуча като опит да разговаря с публиката. Обясни, че на концертите си в Америка говори много и тук ще говори много, но по-бавно, за да го разбират всички. А защо говори, защото обича да разказва историята на всяка своя песен как е създадена, как са я възприемали най-близките му. Припомни как се е чувствал, когато за първи път била изпълнена негова песен по радиото. Но може би най-забавна е историята на един от вечните му хитове "Hazard". Когато я написал през 1991 г.му се сторила ужасно глупава и тъпа, но жена му казала, че това е "голяма" песен. Той мислил, че тя греши, но през 1992г. година песента "Hazard" от двукратно станалия платинен албум "Rush Street", е обявена за Международна песен на годината на Australian Music awards. И тогава разбрал, че повече не бива да спори с жена си. Съпругата му също е популярна личност от шоубизнеса- Синтия Роудс, актриса, певица и танцьорка, известна с ролите си в "Мръсни танци" (Dirty Dancing) и "Флашданс" (Flashdance). Двамата имат трима сина. Преди да завладее сърцето му обаче, Синтия взема участие и във видеоклипа към първия му хит Don't Mean Nothing.

Ричард Маркс сподели пред публиката, че е в България за първи път и разхождайки се из София, градът му е харесал много. Но всичко това беше част от съвършенния му контакт с публиката, която често в зала 1 пееше знаменитите му хитове заедно с него, аплодираше го в мига, в който той обявяваше коя песен следва и каква е нейната история. Беше като при среща на стари приятели, които не са виждали отдавна и има да си кажат много, но говори повече този, който е преживял и постигнал по-интересни и забележителни неща в живота си. Залата с възхита чу любиемите си "Endless Summer Nights", "Right Here Waiting" "Now and Forever" и много други. Концертът на Ричард Маркс у нас е организиран от "Лауд Kонцертс" (LoudConcerts).