Американски певици обраха наградите на MTV Europe в Мадрид

Певиците Лейди Гага и Кейти Пери обраха наградите на MTV Europe в Мадрид. Още една американка – Ke$ha взе наградта за дебют(на снимката)

Лейди Гага получи наградата за най-добро поп-изпълнение, а Пери получи наградата за най-добър клип за "California Gurls".

Кейти Пери пристигна на церемонията с чисто новия си съпруг Ръсел Бранд и поради отсъстието на ексцентричната Гага, която на предишната Mtv церемония се появи с роклята от месо, беше обект на най - голямо внимание на фотографите. Младата певица дори съблече полата на водещата на церемонията Ева Лонгория. Един от ракурсите на "Отчаяната съпруга" май ще докара доста хляб за жъртите издания. (виж снимки в галерията)

В края на церемонията Bon Jovi получи наградата "Световна икона". "Благодаря ви, че ни направихте икони", заяви Джон на аплодиращата тълпа. "Искам да благодаря на всички в MTV за това невероятно изживяване в продължение на четвърт столетие. Все още правим това, което правим, и го правим добре". Барабанистът Тико Торес изрази благодарностите си на испански за радост на местните жители. Според MTV, Джон Бон Джоуви, Ричи Самбора, Дейвид Брайън и Тико Торес са продали над 125 милиона албуми, изнесли са над 2700 концерта в над 50 страни пред 35 милиона фена и са извършили най-доброто турне за 2008. 16-годишната канадска поп-сензация Джъстин Бийбър наруши американската доминация, като спечели наградата за най-добро изпълнение при мъжете в конкуренция с Еминем и Кание Уест.

Ето и Следва списък на носителите на награди на MTV Europe:
-Най-добра певица: Лейди Гага.
-Най-добър певец: Джъстин Бийбър.
-Най-добра песен: Лейди Гага, "Bad Romance"
-Най-добър видеоклип: Кати Пери, "California Gurls"
-Най-добро поп-изпълнение: Лейди Гага
-Най-добра рок-песен: Thirty Seconds to Mars
-Най-добро ново изпълнение: Ke$ha
-Най-добра алтернативна група: Paramore
-Най-добър Хип-Хоп: Еминем
-Най-добро изпълнение на живо: Linkin Park
-Най-добро изпълнение на световната сцена: Tokio Hotel
-Най-добър европейски изпълнител: Марко Менгони от Италия.
-Наградата на MTV за Световна икона: Bon Jovi