Еминем е с рекордните 10 номинации за Грами

Еминем получи 10 номинации за ежегодните музикални награди "Грами", отбелязвайки завръщането на годината за рап-звездата. Лейди Гага и Джей Зи също са сред изпълнителите с няколко номинации.

Еминем получи номинация за най-добър албум за "Recovery", както и номинация за най-добра песен с Риана за "Love the Way You Lie".  53-то шоу за раздаване на наградите "Грами" ще се проведе в Лос Анджелис на 13 февруари.

Роденият на Хаваите изпълнител Бруно Марс, който пя два пъти по време на едночасовия концерт за обявяване на номинациите, е на второ място след Еминем със седем номинации, включително за най-добър мъжки поп вокал.  Джей Зи, Лейди Антебелум и Лейди Гага получиха по шест номинации. Кати Пери, която откри концерта с нейния хит "California Gurls", също участва в надпреварата за най-добър албум заедно с Лейди Гага, Arcade Fire и "Лейди Антебелум". Номинациите за най-добър нов изпълнител са за канадския тийн -идол Джъстин Бийбър, британската група "Флорънс енд дъ машийн", както и за Дрейк и Есперанца Спалдинг. /БГНЕС