Ishtar идва за концерти в България

Една от най-големите етноизпълнителки в света - Ishtar Alabina, пристига догодина за концерти у нас, съобщиха организаторите от АРТ БГ.
Принцесата на Изтока ще радва българите първо на 3 юни 2011 г. в Летния театър на Варна и на 5 юни в София, зала 1 на НДК. Ishtar ще види София за първи път. През 2004 година  тя е имала изяви само във Варна и Слънчев бряг.

Първите 200 билета за Варна и София ще бъдат на специални промоционални коледни цени от 20 до 70 лв., като след изчерпване на количествата ще се продават между 30 и 80 лв.

Името на Ищар Alabina нашумява като солова изпълнителка през 2000, когато синглите Last Kiss и C'est La Vie, включени в дебютния й солов албум The Voice Of Alabina, оглавяват върховете на всички европейски класации. Мнозина си спомнят, че преди да започне соло кариера, Ищар Алабина бе вокалистка на едноименната култова етноформация Alabina, задължително звучаща в плейлиста на всяка уважаваща себе си дискотека от 90-те.

Псевдонимът Ishtar певицата избира вдъхновена от едноименна месопотамска богиня на плодородието. Певицата обяснява, че нейната баба я наричала Естер, което пък с нейния египетски акцент звучало като Ishtar. Ishtar Alabina заминава за Франция в средата на 90-те години, където по силата на съдбата намира любовта на живота си, а кариерата й претърпява стремителен възход, когато шефът на музикалната компания Atol Music Шарл Ибгуй я забелязва и й предлага договор като вокалистка на Alabina.

Свързани новини

Ishtar - "Paris"

11.11.2016

Ishtar идва през април за среща с фенове

16.03.2011