Саундтракът на "TRON" превзе музикалните класации

Саундтракът към филма TRON: Заветът, дело на Daft Punk, пожъна страхотен успех като влезе директно в Топ 10 на класацията на сп. Billboard. От 17 декември TRON е в Mtel IMAX и 3D кината в България.

 Албумът с музиката от футуристичния шедьовър на Disney попадна директно на десето място в класацията за най-продавани албуми на най-авторитетното музикално списание Billboard. Такова постижение за оригинална музика към филм не е отбелязвано от 2005 г., когато музиката за „Междузвездни войни: Епизод 3” реализира подобно постижение. Критиците справедливо отбелязват, че електронният звук на Daft Punk пасва по неповторим начин на специфичната TRONатмосфера. Постижението прави албумът TRON LEGACY най-продаваната музикална творба, която електроник бандата е създавала до сега.Радио FM+ е медиен партньор на саундтрака.

Освен с музиката към филма, TRON: Заветът се устреми и към върха на боксофис класациите по света. Филмът е номер едно за изминалия уикенд, както в САЩ и България, така и във всички страни където тази седмица излезе в 3D кината и IMAX. За уикенда общия приход от всички държави е над $66 млн.