Нова Година - на площад, театър, клуб или опера?

Ако все още се колебаете как да изпратите старата и да посрещнете новата година, ето няколко предложения за празника:

От 18 часа на 31 декември започва Галаконцерт в Софийската опера. В него ще участват балетът и хорът на операта, Софийският духов оркестър и оперни солисти. Програмата включва общо 24 творби. Осем певци ще изпълнят заедно арията на Калаф от операта "Турандот" на Пучини и марш-септет от оперетата "Веселата вдовица" на Лехар. Третият акцент в концерта е финалът от второ действие на "Прилепът" от Йохан Щраус-син. В програмата на Софийския духов оркестър са фрагменти от творби на Чайковски, Верди, Гуно, Моцарт, Пучини, Бизе, Вагнер и други.

В Народният театър "Иван Вазов" от 19 часа ще се изиграе последната и най- хитова постановка на Александър Морфов "Полет над кукувиче гнездо". После площад "Княз Александър Първи" е близо.

Там от 22.30 часа за 12-ти пореден път ще се състои новогодишният концерт "Сцена под звездите" организиран от Столична община и БНТ.  В продължение на три часа на площада, както и в ефира на  БНТ ще се изявят Поли Генова, Нора, Теодор Койчинов, Вяра Панталеева, Богдана Петрова и Майк, Стефан Илчев, Тома, Дамян Попов, Цветелина Чендова, Мая Кръстева, Виктория Керин, Ники Манолов, Ая и диджей Роско, Деси Тенекеджиева, група "032", балетната формация "Веда джуниър", Любо Киров, Камен Воденичаров, диджей Диан Соло. В минутите преди полунощ ще прозвучи вечният рок хит "Черна овца" на Ахат, а след това хората ще се извият под звуците на националният фолклорен ансамбъл "Филип Кутев".

Бургас ще посрещне Новата година с Милена, която ще представи за празника хитовете си "Ха-ха" и "Директор на водопад". В концерта ще участват и блусарите от Dirty Purchase, Амалия, фолклорният ансамбъл "Странджа" и народната певица Жечка Сланинкова. Водещи ще бъдат актьорите Тончо Токмакчиев и Стефан Щерев, които са родени в Бургас. Безплатни градски автобуси ще пътуват на всеки кръгъл час от 23 ч. до 3 ч. на 1 януари.

В Пловдив на откритата сцена няколко арии и италиански канцонети ще представи оперният певец Калуди Калудов, а в първите часове на 2011 г. ще пее фолкпевицата Цветелина.

Във Варна откритата сцена до фонтаните тази година е изцяло заета от добре познатата естрада - ще пеят Георги Христов, Орлин Горанов и Кристина Димитрова. След полунощ хората ще се забавляват с евъргрийните на Мими Иванова и Развигор Попов, както и на Михаил и Кристина Белчеви.

Ето и предложения за Нова година в клуб в столицата:

Клуб "Ялта" посреща двама специални гости - Jerome Isma-Ae и Matthew Dekay. Освен това купонът там не приключва с утрото на 1 януари, а ще продължи през целия ден.

В Клуб "Червило" новогодишното парти е в ръцете на диджей Джош Уинк.

Клуб "Строежа"  залага на българските групи, които знаят как да повишат градуса на купона - Panican Whyasker и "Уикеда"