Елтън Джон адаптира "Ромео и Жулиета" в комична анимация

Историята на Ромео и Жулиета е известна на всички по света. Двамата влюбени, разделени от враждата на своите семейства, сега получават нов живот, превъплътени от градински гноми в анимационния филм "Гномео и Жулиета" (Gnomeo & Juliet”). Историята привлича вниманието не само с избора на главните герои, но и с това, че продуценти са Елтън Джон (Elton John) и неговият партньор Дейвид Фърниш (David Furnish).

Най-великата любовна история за всички времена e комична в "Гномео и Жулиета" . И тук, както в класическата творба на Шекспир, двамата влюбени се оказват по средата на вечната кръвна вражда на две фамилии - в случая между сините и червените гноми. Гномео и Жулиета обаче тук се борят с пластмасови фламинго и страховити косачки.

Анимацията се ражда като идея преди цели 11 години, когато Елтън Джон взима участие като автор на музиката за "Цар лъв".

Тук отново очакваме уникален саундтрак, който включва нови и класически песни на сър Елтън, Бърни Топин (Bernie Taupin) и  музика от Джеймс Нютон Хауърд (James Newton Howard), който е писал мелодиите за култови филми като  „Хубава жена”, „Шесто чувство”, „Беглецът” и предстоящия “Green Hornet.”

Walt Disney Records ще издаде саундтрака на анимационния филм на 8 февруари 2011. В България албумът ще бъде на музикалния пазар от Анимато Мюзик  с медийната подкрепа на Радио FM + Винаги най-добрата музика.

В саундтрака има 14 парчета, между които девет нови и класически песни на един от най-великите тврочески тандеми в поп музиката за всички времена – Елтън Джон и Бърни Топин, в изпълнение на самия сър Елтън. Измежду най-ключовите парчета са две съвсем нови песни “Hello Hello” и “Love Builds a Garden”, както и сензационния римейк на #1 хита от 1973 - “Crocodile Rock”, изпят като дует с Нели Фуртадо. Саундтракът също така включва селекция от номинирания за Оскар композитор Джеймс Нютън Хауърд и Крис Бейкън.

Класическите записи на Елтън Джон в саундтрака включват “Saturday Night’s Alright for Fighting”, “Don’t Go Breaking My Heart” (дует с Kiki Dee), “Bennie and the Jets”, “Tiny Dancer” и “Your Song.”

Филмът ще атакува кината в България на 18 февруари, разпространява А+ Филмс.