Seal ще пее в Белия Дом на концерт посветен на соул музиката

Президентът Барак Обама и неговата съпруга организират концерт в Белия Дом на 24 февруари.

"The Motown Sound: In Performance at the White House” е в чест на завещаното от Motown наследство и заемащо важна роля в културната история на САЩ. Оригиналният стил с неговите характерни соул преливания в звука на поп музиката,води началото си от Детройт.В този град се създава компанията Motown Records,която обединява всички артисти творящи в този стил и впоследствие оказали основно влияние върху звученето на много днешни музиканти.

Списъкът с изпълнители,които ще бъдат част от празника,включва водещият на шоуто-Jamie Foxx и изпълнения на Seal, Foxx, Natasha Bedingfield, Sheryl Crow, групата Gloriana, Nick Jonas, Ledisi, John Legend, Amber Riley, Smokey Robinson, Mark Salling, Seal и Jordin Sparks.

Като доказателство,че Motown звученето не само,че не е потънало в забрава,а напротив-бележи нови върхове,са последните албуми на няколко световноизвестни музиканти.Plan B направи коренно различен от собствения си стил албум- “The Defamation of Strickland Banks”,обличайки го точно в Motown звучене и това му донесе първата в кариерата му Brit награда за “Best Male Solo Artist”,както и стотици хиляди продадени CDта  в целия свят.

Cee Lo Green и неговият актуален албум “The LadyKiller”-отново е изграден върху това соул звучене,помагайки на артиста да стане световно разпознаваем и осигурявайки му наградата Brit за “Best International Male Solo Artist”.

На наградите Grammy,които се проведоха на 13ти Февруари,Bruno Mars реши да изпълни своя мега хит “Grenade”- в Motown стил.

Легендата Phil Collins направи невероятен последен албум-“Going Back”,който е изцяло изпълнен с кавъри на неговите любими песни от каталога на Motown Records.