MOBY открива SPIRIT OF BURGAS 2011!

MOBY е първият потвърден хедлайнер на SPIRIT of Burgas 2011! Той и неговата група ще свирят на главната сцена на 13-ти август 2011! 

Американският денс гуру ще бъде за първи път в България като част от актуалното си турне, представящо новия му албум Destroyed. Фестивалът и  тази година ще се проведе между 12  и 14 август (петък, събота и неделя) на Централния плаж в Бургас.

MOBY прави музика от 9-годишна възраст, тогава започва да свири на класическа китара. На 13 години става част от пънк-хардкор групата The Vatican Commandoes', а след като завършва колеж започва да работи като диджей. Първият му сингъл 'Go' (който между другото е в списъка на списание Rolling Stone за най-добрите записи на всички времена) излиза през 1991г. От тогава досега MOBY постоянно издава албуми. Той е продал над 20 000 000 копия по цял свят. Също така продуцира и ремиксира десетки други артисти, между които са David Bowie, Metallica, The Beastie Boys, Public Enemy и други.

В досегашната си кариера MOBY е направил над 3000 концерта.

През май тази година MOBY ще издаде през собствения си лейбъл Little Idiot, новият си, девети по ред студиен албум, наречен DESTROYED. Книжката към него ще съдържа фотографии, направени от самия него.  На официалната му интернет страница вече са качени за безплатно сваляне три песни от предстоящия албум. Те са обединени в EP със заглавие Be The One. Към всяка една от песните MOBY е режисирал и кратко филмче.

Песни от DESTROYED ще слушаме на живо на 13 август на SPIRIT of Burgas 2011!

Съвсем скоро, ще бъдат потвърдени и останалите хедлайнери на фестивала, между които ще има звезди от рок, хип хоп и денс сцената, съобщава сайта на фестивала.