Manu Chao с концерт в София на 14 април

Новините за големи музикални събития у нас не спират! Култовият французин с испански корени Manu Chao пристига за концерт в България на 14-ти април в столичната зала "Фестивална", съобщават от Loud Concerts.

Продажбата на билетите започва от днес. Ще бъдат пуснати само 3500 билета, а цената им ще бъде - 55лв за билет. Билетите ще се продават в интернет на www.Ticketstream.bg, в магазините на Office1Superstore, Orange, Multirama, На Тъмно, както и в Билетен център в НДК. Звездата идва за втори път в България, след уникален концерт в Зимния дворец в София, който тогава постави рекорд по запълненост на залата от повече от 10 000 фена.

Славата достига Manu Chao през 1988г, когато групата, в която участват още брат му и братовчед му /"Mano Negra"/ дебютират с албума Pachanka. Песента от същия албум - "Mala Vida" превзема световните класации. Славно, но кратко е съществуването на фамилната банда, а след разпадането й се появява Manu Chao. Първият му албум "Clandestino" е от 1998г и е с платинен статус. В него безспорен хит е песента "Bongo Bongo". Албумът се превръща в нещо, като химн на емигрантите по света, a Manu Chao е горд от това. Албумът "La Radiolina" от края на 2007г (със златен статус) получава две номинации за Латино Грами - в категорията Best Alternative Music Album и за песента "Me Llaman Calle" в категорията Best Short Form Music Video.