Стинг идва в София за концерт на 7 юни

Гениалният музикант Стинг пристига за лична среща с българските си фенове на 7 юни. Концертът ще бъде част от турнето "Symphonicity", което музикантът ще удължи, заради изключително успешното си представяне и невероятен интерес, съобщи inews.bg

Потвърдени са допълнителни дати в Европа това лято. След напълно разпродадените концерти в Северна Америка, Европа и Австралия, турнето ще бъде част и от редица фестивали във Франция, Германия, Италия и Източна Европа.

Музикалното гостуване на Стинг у нас със сигурност ще бъде едно от най-грандиозните събития на българската сцена това лято. Той ще свири със своя виртуозен бенд и симфоничен оркестър.

Сцената ще бъде разположена с гръб към сектор "В” на стадион "Георги Аспарухов”. Пред нея, върху терена, на специално покритие, ще бъдат позиционирани 5 500 седящи места. Останалите места ще бъдат разположени на трибуната на сектор "А”, на стадиона, като капацитетът по този начин е ограничен до 13 500 души.

Продажбата на билетите стартира в петък, 25 февруари, а цените ще бъдат между 80 и 200 лева. Можете да ги закупите от Билетен център НДК, ticketpro.bg и партньорската магазинна мрежа.

През дългогодишната си самостоятелна кариера и като член на Police, Стинг получава 16 награди "Грами", "Златен Глобус", три номинации за "Оскар", Награда на века на сп. Billboard и Личност на годината 2004 на фондация MusiCares. Той е приет и в световната Зала на славата.

Новите дати на турнето "Symphonicity" са:

2 юни – Будапеща, Унгария

5 юни – Букурещ, Румъния

7 юни – София, България

8 юни – Белград, Сърбия

10 юни – Любляна, Словения

18 юни – Гданск, Полша

22 юни – Мьонхенглбдах, Германия

23 юни – Лайпциг, Германия

25 юни – Салем, Германия

18 юли – Манхайм, Германия

19 юли – Мюнхен, Германия

22 юли – Сен Мало, Франция

23 юли – Ним, Франция