Kонцерт на Kирил Калев и приятели

Кирил Калев е радио-журналист, експерт по интеркултурна комуникация и международни отношения, автор на песни и изпълнител. Има дългогодишен опит в акустичната поп и рок-музика, баладата, широк репертоар от песни на български, английски и френски език.  
 
Повече от 25 години той работи и музицира с много български и чуждестранни музиканти най-вече с Петър Янков-Пешето и Мишо Шишков - всеки един от тях изявен инструменталист,автор на песни и аранжименти. Съвместно с тях и с участието на други известни български музиканти той създава песните в първия авторски албум „Градат” (1996г.), вторият – „Никога не е късно” (2002). Двата албума са съвместна продукция на Кирил Калев и създаденото и ръководено с негово участие първо частно радио в България Радио FM+.

През 2011 г. предстои издаването на трети албум „ BACK TO THE ROOTS”, в който авторските песни са посветени на най-големите имена в поп- и рок-музиката: Eric Clapton, J.J.Cale, Santana, BEATLES, Led Zeppelin, George Harrison & Paul Simon, Валди, Васко Кръпката, Marc Knopfler…и други.

BACK TO THE ROOTS... the art of song & vision…unplugged е музикален проект в рамките на цялостна комуникационна концепция  
“Езикът на музиката и изкуството за преодоляване на междукултурни бариери” (The Language af Art & Music: the Potential for Artistic Expression to Cross Cultural Barriers).

BACK TO THE ROOTS е връзката на съвременната стойностна българска поп-музика с нейните корени в 60-те и 70-те години на 20 век. В концертната програма Кирил Калев и неговите приятели канят музиканти от различни поколения и представят тяхното творчество и развитие през годините.

 

Кирил Калев  & приятели
The art of song & vision…unplugged!


SOFIA LIVE CLUB (NDK)
На 2 март 2011 г., сряда от 21 часа
с участието на ВАЛДИ
визуална концепция Петър Даскалов

Кирил Калев…вокал,китара
Петър Янков-Пешето…соло китара
Михаил Шишков…клавишни, pedal steel guitar
Борчо Бояджиев…перкусии