Чарли Шийн поиска хонорар от три милиона долара

Актьорът Чарли Шийн поиска двойно увеличение на хонорара, който получава за участието си в телевизионната комедийна поредица "Двама мъже и половина".

Шийн, който и в момента е най-скъпо платеният телевизионен актьор в САЩ, поиска хонорар от 3 милиона долара на епизод. В момента той получава сумата от 1 милион и 800 хиляди долара за всяка заснета серия.

Снимките за поредния сезон на поредицата бяха преустановени след серия скандали в личния живот на актьора причинени от проблемите му с алкохола и дрогата.

Чарли Шийн планира да заведе дело за 320 милиона долара срещу босовете на телевизия Си Би Ес за причинените му психични страдания.

В две телевизионни интервюта, които актьорът даде през изминалия уикенд, Шийн подчерта, че продуцентите на лентата му ще бъдат принудени да му платят неустойка още преди края на осмия сезон. На въпрос дали ще търси компенсации от тях звездата отвърна: "Да, много". "Те ще изгубят и то в съда", категоричен бе Шийн. "Дори ще направя и десети сезон, ако го поискат. Но на този етап, заради психологическия стрес, Боже мой, ще се нуждая от 3 млн. долара на епизод", завърши проблемната американска звезда. /БГНЕС