Нели Фуртадо дарява хонорара си от 1 милион долара получен от Кадафи

Поп звездата Нели Фуртадо обяви, че ще даде за благотворителност 1 милион долара, които е получила като хонарар да пее в Италия за семейството на Муамар Кадафи.

Расте натискът същото да сторят и други световно известни изпълнители като Марая Кери, Бейонсе, Ъшър и 50 Cent, които също са взели космически суми.

Фуртадо обяви намеренията си в "Туитър". Певицата признава: "През 2007г. получих 1 милион долара от клана Кадафи, за да пея 45 минути на шоу за гости в в Италия".Засега няма подробности на кого по-точно иска да даде парите Фуртадо.

Марая Кери също е взела 1 милион долара, за да забавлява Муатасим - син на Кадафи и съветник по националната сигурност - на новогодишно парти през 2008г. на френския карибски остров Сен Бартс.

50 Cent е пял за сина на Кадафи през 2005г., а Бейонсе и Ъшър - на парти през 2009г., но не е известно какъв хонорар са получили.

Денис Алфа, агент на "Металика" и Били Джоуел коментират, че "повечето от изпълнителите, които излизат на подобни партита, едва ли знаят чак толкова коя страна от кого се управлява и какво точно става в държавата. "Не всеки изпълнител е хуманна личност и в повечето случаи алчността надделява."