Фил Колинс сложи край на музикалната си кариера

Едно от най-популярните имена в света на музиката - Фил Колинс (Phil Collins), сложи официално край на музикалната си кариера.

Барабанистът и бивш вокалист на Genesis разкри, че лекарите му са го посъветвали да се откаже от свиренето, тъй като ръцете му са прекалено слаби, за да свири на барабани и ако продължава, има опасност напълно да се инвалидизира. Освен това Фил страда от изкривен гръбначен стълб и проблеми със слуха.

"Не съм притеснен, че няма да мога отново да свиря на барабани, а че няма да мога да отрежа филия хляб или да направя нещо за децата си. Лекарите твърдят, че съм в процес на възстановяване, който ще отнеме около година", обяснява 60-годишният музикант.

"Гледам наградите на MTV и си казвам, че не мога да бъда в един бизнес с тези хора. Просто вече не принадлежа на този свят, а и честно казано не мисля, че ще липсвам особено на някой.

Смятам да направя мистериозна ваканция с велосипед и да не се връщам повече. Това ще е най-добрият начин да сложа край на историята си, не мислите ли?!", коментира Фил Колинс.

Заповядайте това видео от "Finally... The First Farewell Tour". За съжаление на българската публика няма да има "The Second Farewell Tour".