Марая Кери избра ексцентрични имена за децата си

Марая Кери е кръстила новородената си дъщеричка Мерилин - на филмовата звезда Мерилин Монро, съобщава американската преса. Кери и съпругът й Ник Кенън се сдобиха с близнаци- момче и момиче на 30 април.

Според изявлението на двойката момченцето е кръстено Мъръкън Скот, а момиченцето - Мерилин. Имената не са избрани случайно от родителите. Първото име на момчето е свързано с едно от помещенията в нюйоркския апартамент на певицата, наречено Мъръкън (марокански), заради стила, в който е обзаведено. Тъкмо в него Ник прави предложение за брак на Марая. Скот пък е средното име на 30-годишния баща, което е и моминското име на баба му.

Малката Мерилин е кръстена на холивудската икона Мерилин Монро, тъй като Марая Кери неведнъж е заявявала, че се възхищава на актрисата. Тя дори притежава бяло пиано, което й е принадлежало. Двойката решила да не дава средно име на момиченцето, защото и самата Марая няма такова.

След раждането на близнаците Марая призова в Туитър феновете си да познаят как ще бъдат кръстени децата. Певицата даде жокер на желаещите да се включат, като им подсказа, че имената и надвамата започват с "М". За момента не е известно някой от почитателите й да е познал.