Арнолд Шварценегер и съпругата му се разделят

Бившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер и съпругата му Мария Шривер обявиха, че се разделят, докато продължават да работят върху бъдещето на тяхната връзка, предаде "Ройтерс".

Изненадващото съобщение идва четири месеца, след като роденият в Австрия шампион по културизъм и холивудска звезда, напусна губернаторския пост на Калифорния след втория си мандат на него.

"Това беше период на голям личен и професионален преход за всеки от нас", съобшиха 63-годишният Шварценегер и 55-годишната му съпруга.

Съпрузите, които се срешнаха на благотворителен тенис турнир през 1977 г. и сключиха брак през 1986 г., не уточняват дали ще се разведат, но твърдят, че вече живеят отделно един от друг.

"Ние продължаваме да бъдем родители на четирите си деца. Те са светлината и центъра в живота и на двамата", се казва в съобщението, цитирано от "Ройтерс". "Смятаме, че това е личен въпрос и нито един от нас или нашите приятели няма да го коментира повече."

През февруари Шварценегер обяви, че е готов да се завърне в шоубизнеса като герой на комикс и анимационни филми с политическото си прозвище The Governator.През миналия месец източник на "Ройтерс" съобщи, че Шварценегер вероятно ще се снима в нов филм от поредицата "Терминатор".

Напомням преди време гръмна и новината, че бившият губернатор на Калифорния е приел да гостува в България по покана на федерацията ни по културизъм. Датата все още не е уточнена.