Поли Генова отпадна от Евровизия

Въпреки отличното си представяне Поли Генова отпадна от "Евровизия". Песента й "На инат" е извън списъка с тези, които продължават напред в конкурса в Дюселдорф.

19 държави участваха във втория полуфинал на "Евровизия”, 10 от тях останаха в състезанието. Това са Естония, Румъния, Молдова, Ирландия, Босна и Херцеговина, Дания, Австрия, Украйна, Словения и Швеция. Те бяха избрани за финалисти на базата на зрителско телефонно гласуване и вот на международно жури от музиканти. Русия, Сърбия, Швейцария, Грузия, Финландия, Исландия, Унгария, Литва, Азербайджан и Гърция са държавите, чиито песни се класираха след първия полуфинал на конкурса.

Ефектната визия на Поли Генова, доброто й поведение на сцената и професионалното изпълнение на песента "На инат” не й помогнаха да се класира за финала на конкурса. Малко след като отпадна от състезанието Поли заяви, че за нея участието е сбъдната мечта, че няма за какво да съжалява и плака от радост. Представянето й в Дюселдорф беше едно от най-качествените, които сме имали досега.

За страната ни това беше седми опит в международния конкурс. Единствените изпълнители достигали до края му са Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи, които през 2007 г. ни класираха на пето място с песента "Вода”.