Лейди Гага е най-влиятелната личност в шоубизнеса

Лейди Гага (Lady Gaga) оглави годишната класация на "Forbes" за най-влиятелна личност, стана ясно от сайта на списанието. Певицата е събрала 90 милиона щатски долара само от турнето си "Monster Ball World Tour". Освен това Лейди Гага успя да събере 32 милиона фенове във Facebook, а повече от 10 милиона човека я "следят" в Twitter.

На второ място остана телевизионната водеща Опра Уинфри, която от години заемаше върха. Въпреки, че финансовата година за нея е била много по-успешна със спечелени 290 млн. долара, Опра отстъпва на ексцентричната Гага.

Трети в класацията за най-влиятелни известни личности е младият Джъстин Бийбър. Приходите на 17-годишния тийн идол възлизат на 53 млн. долара, които е придобил от концерти, продажби на албуми и билети за триизмерния му филм.

След младежа се нареждат рокаджиите от U2. Бандата е събрала внушителни приходи за периода май 2010 - май 2011 г. - цели 195 млн. долара. На пето място в класацията на Forbes е класиран отново музикант и това е сър Елтън Джон. Миналата година Джон стана баща на момченце, родено от сурогатна майка.

На шеста позиция, въпреки семейните скандали, с които се занимават медиите, се подрежда голф звездата Тайгър Уудс. Уудс продължава да е най-скъпо платеният спортист и за изминалата година е придобил 75 млн. долара.

На седма позиция тази година се класира младата певица Тейлър Суифт, която въпреки крехката си възраст е успяла да натрупа 45 млн. долара за една година.

Осми са музикантите от Бон Джоуви, които продължават супер успешното си турне и тази година. За миналата година американската банда е спечелила 125 млн. долара.

Девети е музикалният продуцент Саймън Коуел, който за една година е станал по-богат с 90 млн. долара. Десети в годишната класация на Forbes за най-влиятелна известна личност е баскетболистът Леброн Джеймс.

По-назад в класацията са останали имена като Пол Маккартни, Анджелина Джоли, Дейвид Летерман, Рафаел Надал, Чък Лори и др.