Българската група Phuture Shock ще участва на Exit fest 2011

Българската ейсид джаз-соул-фънк-електронна банда Phuture Shock ще вземе участие в тазгодишното издание на фестивала Exit Music Live, който започва на 7 юли в Нови Сад, Сърбия.

Деси Андонова и компания ще свирят на сцената на Exit Music Live на 10 юли (неделя) – последният ден от програмата на фестивала, уточняват от Вирджиния рекърдс.

Дуото е основано през 2000 г. и е в състав Деси Андонова (вокали) и Филип Александров-Фичо (кийборд, програминг). До момента имат три албума - "Live" (2001), "Playback" (2002), който спечели награда за най-добър български албум, и "In & Out" (2010 г.), който включва десет парчета, две от които ремикси на вече утвърдени хитове - "Champagne" и "I Believe". Наскоро дуото пусна сингъла "Sweet Loving".

Сцената Exit Music Live тази година ще представи съвсем нови изпълнители, едни от тях са победители от Play @ Exit, други - открития на лейбъла Exit, които до момента са 25. В състезанието Play @ Exit взеха участие над 950 изпълнители от цял свят, като 24 от тях бяха избрани от журито и 3 от публиката.

Бандата Tri-O-Five е друга българска група, която ще се изявяви на специалната сцена на феста, посветена на фюжън музиката. Музиката им може да бъде определена като смес от хаус, фънк, джаз и соул. Fashion TV включи песента им To The Groove в своята компилация Fashion TV Chill Out Session. Новият им сингъл Nowhere To Go пък се завъртя в САЩ ексклузивно по радиата от американския издател Blockhead Recordings.

Explosive сцената на Еxit 2011 ще посрещне две от най-сериозните банди от българската хардкор сцена – Vendetta и Last Hope. И двете групи ще свирят на първата вечер на фестивала, 7 юли.

Друго потвърдено българско участие е това на DJ Kink. 

Фестивалът Exit се провежда всяко лято от 2000 г. насам в Нови Сад. Сред хедлайнерите тази година са Arcade Fire, Jamiroquai, Kreator, Groove Armada, Portishead,Grinderman, Underworld, M.I.A, Bad Religion и много други, които ще се изявят на голямата сцена на фестивала от 7 до 10 юли.