60 000 пяха с Бон Джоуви на Олимпийския стадион в Атина

Над 60 000 фенове изпълниха Олимпийския стадион в Атина в сряда вечерта и в продължение на два часа и половина пяха и аплодираха една от най-успешните рок групи, която присъства повече от 30 години на международната музикална сцена.

Деца, тийнейджъри и по-големи на възраст почитатели на американската рок група Бон Джоуви, които очакваха с години този концерт започнаха да се събират часове преди да отворят вратите на стадиона, а много други бяха заели позиция пред входа със спални чували от много рано сутринта, съобщава GRReporter, цитирани от Кросc.


Снимки: Getty Images/Gulliver Photos
Концертът започна в 19:00 с гръцката група Brothers in plugs.  След тях на сцената се появи групата The Breakers от Дания. Точно в 21:00 Бон Джоуви се качиха на сцената и предизвикаха фурор. Препълненият стадион започна да се тресе. „Атина, най-после!" бяха първите думи на Джон Бон Джоуви.

Фурор в публиката предизвика моментът, в който певецът обърна внимание на финансовите проблеми на Гърция, като изрази убеждението си, че въпреки трудностите е много важно да съществува вяра в младите хора, защото бъдещето се намира в тях. „Вие сте действително горд народ. Чуваме много неща, но вярваме във вас, в новото поколение гърци" каза Джон и предизвика лавина от ръкопляскания.

В публиката се намираха много представители на местната музикална сцена, журналисти и телевизионни персони. Новината, че Бон Джоуви най-после ще дадат концерт в Гърция предизвика фурор сред най-запалените им фенове, които се постараха да се снабдят с билети възможно най-бързо, като „вълшебните" хартийки бяха изчерпани през последните два месеца на 2010.

„Очаквах да дойда в Гърция в продължение на 20 години" заяви Джон и концертът завърши с песента Livin' on a prayer. Същото очакване са имали и останалите членове на групата, като двама от тях - китаристът Ричи Самбора и барабанистът Тико Торес посетиха музея на Акропола във вторник вечерта.