Чакат се подробностите около смъртта на Amy Winehouse

Датата за извършването на съдебномедицинска експертиза по случая със смъртта на певицата Ейми Уайнхаус ще бъде оповестена днес, се съобщава в комюнике на полицията в Лондон.

Докато резултатите не станат готови, точните причини за смъртта на певицата остават неясни. Полицията отбеляза, че за момента е неуместно да се спекулира около трагичния случай с версията, че причината за смъртта на Ейми е свръхдоза.

27-годишната Уайнхаус, която имаше проблеми с пристрастяването си към алкохола и наркотиците, бе намерена мъртва в  събота в дома си в британската столица.

Смъртта на певицата предизвика огромен интерес към нея и творчеството й.

Заговори се дори за издаването на посмъртен албум. Медиите коментират, че както с много изпълнители преди нея, смъртта на певицата привлича интерес към кариерата й, а това я издига до пантеона на музикалните величия.

Броени часове след смъртта й нейният албум от 2006 година "Back to Black" отново се изкачи на върха на класациите, а феновете се втурнаха да купуват най-известния й сингъл Rehab. Стана ясно, че през последните две години Уайнхаус спорадично е записвала трети албум. Сега компаниите чакат родителите й да се произнесат за неговото издаване.