ФСБ откриват Есенния салон на изкуствата в Пловдив

ФСБ днес ще открие Есенния салон на изкуствата в Пловдив с нова концертна програма FSB Symphony.

Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев ще се качат на сцената на Античния театър в Пловдив, а новата концертна програма FSB Symphony ще се превърне в поредното културно събитие под името "ФСБ", с предвидимо широк обществен отзвук.

Новата концертна програма на ФСБ със Симфоничен оркестър, по повод откриването на Есенен салон на изкуствата 2011, в Античния театър в Пловдив, включва специално създадени оркестрации и аранжименти на най-известните им песни.  В България са правени частични опити с подобен оркестров състав като Филхармоничния оркестър, но цялостен български продукт не е издаван или представян пред публика на живо.

В Есенния салон на изкуствата досега са взели участие изпълнители като Жан-Люк Понти, Били Кобъм, Аирто Морейра, Лари Кориел, Ранди Брекър, Трилок Гурту, Кийт Емерсън. През годините назад Есенният салон на изкуствата в Пловдив е откриван от Йън Андерсън, Рик Уейкмън, Нейджъл Кенеди, Джон Лорд. Тази година - ФСБ със Симфоничния оркестър на Държавната опера в Пловдив, под диригентството на Григор Паликаров. Този формат с българска група се прави за първи път у нас. Проектът се осъществява с любезното съдействие на Община Пловдив и на Йохан Деветлян - директор на Дирекция "Култура". Концертът е под патронажа на кмета на Пловдив Славчо Атанасов.