Тайлър Пери е най-скъпоплатен в Холивуд

Актьорът Тайлър Пери, който има собствено филмово и телевизионно студио в Атланта, е начело на списъка на най-скъпоплатените мъже в Холивуд в нова класация на Forbes.com, която включва режисьора Стивън Спилбърг и певеца Елтън Джон.


Стивън Спилбърг

Пери оглави списъка с постигнатите от него 130 милиона долара от май 2010 до май 2011, съобщи Forbes.com. Актьорът, писател, режисьор и продуцент направи пробива си в Холивуд през 2005 с филма "Diary of a Mad Black Woman", която той създаде като пиеса. Филмът доведе до серия продължения и неотдавна Пери имаше успех като продуцент на телевизионното шоу "Tyler Perry`s House of Payne" по TBS.

Втори в списъка на Forbes със 113 милиона долара е продуцентът Джери Брукхаймер. Той е свързан с "Карибски пирати" и създаде хит с последния филм от серията, който излезе през тази година и събра над 1 милиард долара от глобалния боксофис. Стивън Спилбърг е на трета позиция в класацията със 107 милиона долара. Последният му филм се появи на голям екран през 2008, но той се занимаваше с много проекти от времето, в което беше продуцент или изпълнителен продуцент.


Джери Брукхаймер

Елтън Джон, чието последно турне му донесе над 200 милиона долара, е под номер 4 в престижната класация, пети е членът на журито на "The X Factor" Саймън Коуел, с 90 милиона долара, по данни на Forbes.com.
Елтън Джон