Лейди Гага води по номинации за европейските награди на MTV

Поп звездата Лейди Гага получи шест номинации за Европейските музикални награди на MTV.

Изпълнителката на хита "Poker Face" ще се конкурира с Кейти Пери в четири категории, а Бруно Марс доминира при мъжете с номинации в четири категории, включително за най-добра песен и най-добър изпълнител.

Гага ще се съревновава и с рок банди в категорията "Най-добро изпълнение на живо", след като беше номинирана заедно с Фу Файтърс, Ред Хот Чили Пепърс и Колдплей, както и с Кейти Пери. В категорията "Най-добра изпълнителка" ексцентричната певица ще се конкурира с Адел, Бионсе, Дженифър Лопес и Кейти Пери. В същата категория при мъжете ще си съперничат Бруно Марс, Давид Гета, Еминем, Джъстин Бийбър и Кайние Уест.

В престижната категория "Най-добро видео" ще се състезават песента "Rolling in the Deep" на Адел, "Make Some Noise" на Бисти Бойс, "Born This Way" на Лейди Гага, "Run the World (Girls)" на Бионсе и "Civilization" на Джъстис.

В категорията за "Най-добра песен" са номинирани "Rolling in the Deep" на Адел, "Grenade " на Бруно Марс, "On The Floor" на Дженифър Лопес и Питбул, "Firework" на Кейти Пери и "Born This Way" на Лейди Гага. Победителите ще бъдат обявени на церемония в Белфаст, Северна Ирландия, на 6 ноември. /БГНЕС