AVON, Графа и приятели заедно в концерт "От любов към живота"

На 25 октомври в Зала 1 на НДК от 20 ч. Влади Ампов-Графа ще събере приятели и артисти в грандиозен музикален спектакъл "От любов към живота“.

За девета поредна година в рамките на едноименната кампания за борба с рака на гърдата, AVON подарява на всички съпричастни вълнуващо преживяване. С ефектна сценография и мултимедийно шоу Графа и приятели ще претворят в музика, цветове и емоция посланията на кампанията "От любов към живота“. Най-популярните артисти в съвременната българска музика ще отправят своето послание за живот.

Билетите за концерта вече са в продажба в мрежата на eventim.bg и Билетен център НДК на цени от 10, 15, 20 и 25 лв. 50% от стойността на всички закупените билети ще бъдат дарени в помощ на превенцията на рака на гърдата. В знак на благодарност, AVON подарява на всеки присъстващ на концерта продукт от своята благотворителна серия.  

"Цветовете и светлината са символи на вярата в живота. Нека за последен път всички ние бъдем "черно-бели“ по отношение на този огромен човешки проблем. Каня всички мои приятели, всички приятели на кампанията да се присъединят към нас на 25 октомври, за да празнуваме заедно радостта от живота“, призовава Графа.

До момента в кампанията са дарени повече от 1 милион лева, събрани през годините благодарение на всички съпричастни българи. AVON продължава да финансира безплатни профилактични прегледи и закупуване на апаратура за превенция на рак на гърдата в цялата страна. Това е възможно чрез продажбата на продукти от благотворителната серия на AVON "От любов към живота” – брошки, гривни, ключодържатели, аксесоари за мобилен телефон, плюшени мечета и др.

Основна цел на кампанията на AVON от самото й създаване преди девет години е да информира българските за необходимостта от редовни прегледи и да съдейства за по-достъпна профилактика. Според официалната статистика на Български национален раков регистър всяка 10-та българка е застрашена от рак на гърдата, а всяка година от рак на гърдата в България заболяват над 3 500 жени.

В световен мащаб всяка година 1 000 000 жени се разболяват от рак на гърдата, а близо 200 000 жени умират от това заболяване – цифра, която не може да бъде пренебрегната, защото открит навреме, ракът на гърдата е лечим.