Легендарният Том Джоунс за първи път в България

Легендарният изпълнител Том Джоунс вече е в България, за да изнесе на 18 ноември концерт в зала "Арена Армеец София", съобщиха от София Мюзик Ентърпрайсис.

Малко артисти могат да се похвалят със забележителна 46-годишна кариера, все по-успешна с течение на времето. Том Джоунс е наистина феномен. Освен че затвърждава своята популярност като изпълнител и творец в продължение на четири десетилетия, той получава най-добрите отзиви за работата и по последния си албум Praise & Blame (Island/Lost Highway/Universal).

Мотото на Praise & Blame е "завръщане към чистотата в музиката". Албум, записан изцяло в студиото на Питър Гейбръл в Бат, Англия и продуциран от Итън Джонс ( работил с артисти като Kings of Leon, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Laura Marling, Paolo Nutini).

Том Джоунс е един от най-продуктивните артисти в цял свят. Албумът от 1999г. Reload продава 5 млн. копия и е един от най-търсените в дискографията му. Певецът експериментира с различни стилове. Въпреки че е известен с хитове като It`s Not Unusual, Kiss, Delilah, What`s New Pussycat, I`ll Never Fall In Love Again и If I Only Knew, той преди всичко има изключителен рок и блус заряд. Легендарният изпълнител е основната фигура в сериите на Мартин Скорсезе Red White & Blues.

По време на своя 46-годишен творчески път Том Джоунс е носител на много награди и признания: през 2006 г. е удостоен с рицарско звание от Нейно Величество Кралица Елизабет II; през 2003 г. получава награда BRIT за Изключителен принос към музикалната индустрия; през 2007 г. – наградата Silver Clef Award за Цялостен принос; през 2009 г. – наградата Hitmakер на американската Зала на славата и през 2010 г. – наградата Music Industry Trust Award.

Том Джоунс е безспорен идол на няколко поколения, завладява хората по целия свят със силата на песента и невероятната си харизма. За него няма музикални граници, жанрове и епохи.

Въведени са ограничения на движението около "Арена Армеец". От 8.00 ч. до 18.00ч. на 18 ноември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства в крайна дясна лента на двете платна на бул. "Асен Йорданов" между бул. "Шипченски проход" и Площада на авиацията. От 18.00 ч. до 23.00 ч. се разрешават престоят и паркирането в крайна дясна лента на двете пътни платна на бул. "Асен Йорданов" между бул. "Шипченски проход" и Площад на авиацията.

От 18.00 ч. до 23.00 ч. на 18 ноември при необходимост и по преценка на Пътна полиция при СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на колите на масовия градски транспорт по:

-по бул. "Асен Йорданов" между бул. "Шипченски проход" и Площад на авиацията

-по подходите от бул. "Цариградско шосе" към Площад на авиацията

-по бул. "Д-р Г. М. Димитров" между бул. "Драган Цанков" и Площад на авиацията".

От 19.00 ч. до 23.00 ч на 18 ноември всички превозни средства на масовия градски транспорт, движещи се по бул."Цариградско шосе" над Площад на авиацията да минават през Площад на авиацията и да спират двупосочно на съществуващите спирки "Площад на авиацията". СДВР да осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението.

Свързани новини

Том Джоунс слиза от сцената

30.07.2012

Том Джоунс става актьор в сериал

12.12.2011

Пускат билети по 50 лв. за Том Джоунс

11.11.2011